Concepción Pérez Lamela, investigadora da Área de Nutrición e Bromatoloxía do Departamento de Química Analítica e Alimentaria da Universidade de Vigo, incorpórase ao Grupo Europeo de Investigación en Altas Presións. O seu nomeamento, proposto no último congreso anual da entidade, recoñece o seu traballo no procesado de alimentos mediante esta técnica ao longo de dúas décadas.
O Grupo Europeo de Investigación en Altas Presións (EHPRG) naceu en 1963 a iniciativa dun grupo de científicos e enxeñeiros involucrados na investigación en altas presións, que decidiron reunirse anualmente para o intercambio de coñecemento e o fomento da investigación neste eido, “unha disciplina de rápido crecemento con resultados aplicables a moi diversos campos da ciencia, a tecnoloxía e a biotecnoloxía”, segundo indican desde a propia entidade. Foi precisamente no último encontro deste comité, que reuniu a principios de setembro en Aveiro, Portugal, a arredor de 200 expertos e expertas procedentes dun amplo abano de países, cando o presidente do congreso, Jorge Aleixandre Saraiva, profesor na Universidade de Aveiro, propuxo a Concepción Pérez Lamela para substituílo como membro deste grupo europeo, seguindo as normas da entidade.